BARCOM d.o.o. je kompanija čija je djelatnost isporuka toplotne i rashladne energije na teritoriji grada Banja Luka. Osnovana je 2000. godine od strane Armina Vidovića.

Barcom je mlada kompanija koja je u kratkom vremenskom periodu uspjela realizovati nekoliko većih projekata. Zahvaljujući profesionalnosti, te ispunjavanjem ciljeva u predviđenom roku, i naročito fleksibilnost u saradnji, karakteristike su koji jedan menadžment u ovoj grani industrije treba posjedovati.
Mi ponosno ističemo da smo upravo zbog toga i ostvarli partnerstva sa renomiranim građevinskim firmama, a koja ćemo njegovati kao bi prerasla u dugogodišnje kolaboracije.
Kvalitetno, komforno grijanje i rashlađivanje u stambenim jedinicama sa smanjenjem emisije CO2, glavni je cilj naših projektovanih, izgrađenih i funkcionalnih mreža. Potrebe se razlikuju od mjesta do mjesta, a naše sposobnosti i stručnost doprinose pružanju rješenja koje su prilagođene određenoj jedinici.

Ekološka osviještenost i obnovljivi izvori energije naš su imperativ, te stalnim unapređenjem naših sistema želimo djelovati u okviru ovih standarda. Takođe, po riječima osnivača Armina Vidovića, sama kompanija je nastala iz jake lične želje da se na naše prostore povećava svijest o upotrebi sirovina koje nemaju štetan uticaj na prirodu, kao što je pelet. Očuvanje životne sredine je visoko na listi prioriteta naše kompanije, a naša fleksibilnost i aktivno ulaganje u zajednicu, jedan je od najvažnijih principa našeg poslovanja. Profesionalno postavljanje, te razvođenje centralnog grijanja uz visoko kvalitetne kotlove i peći na pelet.

Grijanje na pelet

Drveni peleti postaju sve popularniji. Izrađuju se kompresijskim mljevenjem malih drvenih čestica kao što je piljevina. Kada se peleti prave od čistog drveta sa malo kore, sadržaj pepela je nizak. Treba ih držati na suvom mjestu. Ipak, najčešća upotreba goriva na pelet je za grijanje savremenim i praktičnim pećima na pelet.
Peći koje koristimo su izuzetne efikasnosti ,imaju automatsko paljenje, napajanje i sistem kontrole. Ova biorazgradiva sirovina koja je ekološki osviješten proizvod doseže iskoristivost toplotne energije do 90-96%, dok je recimo kod drveta ili uglja taj postotak najviše 70%. Koristimo visokokvalitetni kotlove i peći na pelete za centralno grijanje. Sagorjevanje peleta je izuzetno, jer sa istom količinom goriva možemo postići više toplote sa peletom nego sa drvetom.
Štaviše, pelet bolje sagorjeva i obezbjeđuje veoma čisto sagorijevanje. Oni su najbolje ekološki prihvatljive alternative koje su odlični za zagrijavanje različitih stambenih jedinica. Opremite svoj objekat pouzdanim i efikasnim sistemom za grijanje!

Usluge koje nudimo:

Savjetovanje
 • Po vašem upitu dolazimo u vaš objekat te vam pomažemo da odaberete najbolju opciju kada je u pitanju vaš građevinski objekat.
 • Montaža i puštanje u pogon
 • Na samom početku rada, najbitnija je ispravna montaža kako kasnije ne bi dolazilo do kvarova, te kako bi se sačuvala dugotrajnost proizvoda, te ispravan i dugogodišnji rad.
 • Ovlašteni servis
 • Mi smo ovlašteni za instalaciju potrebnih dijelova za grijanje, različitih proizvođača, te nudimo servis istih.
 • Programiranje parametara
 • Pogrešno programiranje tehničkih parametara može dovesti do kvara proizvoda stoga je savjet programiranje istih prepustiti stručnim osobama.
 • Defektaža i dijagnostika
 • Koristimo različite metode testiranja i ispitivanja uz pomoć profesionalnih alata te nakon ustanovljenog kvara popravljamo ono što je potrebno.
 • Optimizacija grijanja
 • Prilikom gradnje nove kuće ili stambene jedinice postojeće od izuzetne važnosti je imati pravilan projekat grijanja i instalacije koje uključuju izračunavanje potrošnju toplote kao i toplotne